RELIGIÓ
- Redacció / Les Borges Blanques

L'Església Evangèlica de les Borges tanca un cap de setmana de pregrària contra les drogues

Era la primera vegada que s’organitzava una trobada així a la capital garriguenca i va comptar amb l’assistència d’entre 300 i 400 persones.

L'Església Evangèlica de les Borges Blanques va organitzar el 30 de juny i 1 i 2 de juliol una gran trobada a la plaça Europa que tenia per objectiu principal "predicar la salvació dels joves", especialment pel que fa a la seva relació amb la droga però també la d'aquelles persones en situacions d'ofuscament i angoixa.

La trobada es va desenvolupar al llarg dels tres vespres, però el de dissabte va ser el que va aplegar més assistents, entre 300 i 400, vinguts de diverses poblacions de Ponent però també de Saragossa i altres punts. Cada sessió combinava pregàries dirigides per pastors evangèlics, cançons de lloança i confessions de fidels que es comprometien a sortir de la mala situació en què es troben per "abraçar Déu", diu Armando Giménez, un dels quatre pastors borgencs amb què compta la congregació. 

Al llarg del cap de setmana, unes 60 persones van fer aquest pas, una xifra que Giménez qualifica de victòria. "Molts no s'atreveixen a fer públics els seus problemes, la gent té vergonya, la família no els entèn i els falta suport, això ens ha passat a tots", diu el pastor, que admet que ell i altres membres de l'Església van passar al seu dia per la mateixa situació i ara, rehabilitats, poden oferir el seu testimoni. "La droga t'aclapara i arriba un punt que t'adones que ja no ets tu", afegeix. Als qui fan el pas, els responsables de l'Església els fan un seguiment continu, amb reunions quatre dies a la setmana "per parlar amb ells, veure com es troben i saber si els falta alguna cosa".

A l'escenari hi van intervindre predicadors d'Alfarràs, Balaguer, Tàrrega, Barcelona i fins i tot Portugal, acompanyats del grup musical de joves de l'Església Evangèlica de la Mariola, de Lleida. Aquesta és la primera vegada que s'organitza un esdeveniment així a les Borges. Fa una dècada, aproximadament, se'n va fer un de semblant al poliesportiu, que va passar més desapercebut. "Ara volíem que la gent de les Borges i voltants ho veiés i ho visqués", diu Giménez, que no descarta fer una altra trobada a l'aire lliure abans de l'hivern.

L'Església Evangèlica de les Borges fa 40 anys que existeix a la capital garriguenca. Inicialment tenia la seu en uns baixos del carrer Nou, però va quedar petita i actualment és en un local de l'avinguda Francesc Macià, entre la comissaria de Mossos d'Esquadra i el Centre d'Empreses Innovadores. És una de les quatre confessions que disposen de centre de culte a les Borges i compta amb uns 35 membres que acudeixen habitualment al culte, que es practica quatre dies a la setmana. La sessió dels diumenges és la més nombrosa i hi solen anar fidels d'altres poblacions de la zona, com Arbeca o Bellpuig.