SUCCESSOS
- Redacció / Torregrossa

Acusen una parella de Torregrossa de falsificar documents de caravanes

Segons els Mossos d’Esquadra, manipulaven les fitxes per tal que els vehicles constessin com a inferiors a 750 kg i, per tant, no necessitessin tants requeriments i pagaments.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra han informat avui de la detenció de dues persones dijous passat, a Torregrossa, com a presumptes autores d'un delicte de falsificació de document públic i un delicte d'estafa. Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada al juny, després de rebre l'alerta d'una estació d'inspecció tècnica de vehicles per una possible manipulació de la fitxa tècnica d’un vehicle tipus caravana.

Els agents del Grup de Recerca i Documentació de Lleida van constatar la falsificació i els investigadors van detectar que la caravana es venia en un portal de compravenda, on van identificar tres perfils diferents que venien caravanes i que correspondrien a una parella resident a Torregrossa, un home de 39 anys i una dona de 41. Durant la primera fase de la investigació es va esbrinar que els sospitosos haurien venut, al mes de febrer, una altra caravana amb documentació manipulada.

Segons la policia, l’objectiu d'aquestes manipulacions era rebaixar el suposat pes de les caravanes per davall dels 750 quilograms i així evitar la matriculació, l'assegurança, el canvi de nom i el pas per la Direcció General de Trànsit o una gestoria. Els acusats haurien modificat o arrancat la placa descriptiva de la marca comercial i haurien modificat la fitxa tècnica per canviar el pes.

Els Mossos van tenir coneixement que dijous els acusats farien una altra venda davant d’un magatzem seu a Torregrossa i van esperar pels voltants. Els agents es van identificar i van detenir l'home i la dona. Es dona la circumstància que el venedor, que havia arribat en vehicle, també va ser denunciat penalment per donar positiu per cocaïna en la prova de detecció de drogues.

Els agents van entrar al magatzem dels detinguts i hi van trobar quatre caravanes, 14 plaques descriptives dels fabricants amb pes superior a 750 kg, restes de paper similar al de les fitxes tècniques, dos ordinadors, una impressora, una màquina per plastificar documentació i dos telèfons mòbils.

Un cop analitzades les xarxes socials, els Mossos afirmen que, en un any, els acusats haurien venut unes 40 caravanes. Els detinguts, dels quals l'home té antecedents, van quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.