CLIMATOLOGIA, SERVEIS
- Redacció / El Soleràs , Juncosa

El Soleràs i Juncosa obren les piscines de nit per combatre la calor

Els dos municipis han anunciat que els veïns s'hi podran banyar passada l'hora habitual. Al primer poble, de 22 h a 0 h. Al segon, fins a les 22 h. La mesura va començar ahir al Soleràs i s’estendrà fins avui. A Juncosa, es farà fins al diumenge.

Protecció Civil va desactivar ahir al vespre l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) un cop finalitzat l’avís del Servei Meteorològicde Catalunya (SMC) per calor molt intensa. 

A les Garrigues, les temperatures es van enfilar fins als 37,3ºC a les Borges i Juneda, i fins als 35,7ºC a la Granadella. A les Garrigues Històriques, a Maials, es va arribar a la màxima de 35ºC. En cap dels pobles amb estació es van superar els 40ºC, ni tampoc es van assolir temperatures rècord. 

Tot i així, i tenint en compte que està previst que les temperatures es mantinguin elevades, els ajuntaments del Soleràs i Juncosa han anunciat recentment l’obertura de les piscines en franja nocturna.

L’equipament del primer poble ja va obrir ahir de les 22 h fins a la mitjanit, i avui tornarà a tenir aquests horaris excepcionals. L’alcalde, Manel Marsan, destaca que qui més va respondre va ser el jovent, però que també hi havia gent de mitjana edat. La nova il·luminació, instal·lada aquest any, permet el bany nocturn sense problemes. 

Juncosa s’ha afegit avui a aquesta mesura, i l’ajuntament ha anunciat que les piscines obriran fins a les 22 h durant tota la setmana. El consistori ha fixat aquesta hora perquè l’equipament no compta amb il·luminació nocturna suficient i el bany no es podria allargar més per falta de llum.  

En ambdós casos, el servei comptarà amb socorristes i també estarà obert el bar.

Els ajuntaments recorden que els menors de 14 anys, al Soleràs, i de 12 anys, a Juncosa, han d’anar acompanyats per un adult.