EQUIPAMENTS, SERVEIS
- Redacció / Almatret , Aspa , Llardecans , Sarroca de Lleida , Sunyer , Torrebesses

Cinc pobles de les Garrigues històriques impulsen un abonament conjunt per les piscines

Els veïns d'Aspa, Llardecans, Sarroca de Lleida, Sunyer i Torrebesses podran banyar-se amb l'abonament de les seves piscines municipals a les dels altres cinc municipis veïns. Maials és l’únic poble que de moment no s’hi ha adherit. 

Banyistes a les recent inaugurades piscines de Sunyer (Foto: X.M.)

A partir de demà, els veïns d’Aspa, Llardecans, Sarroca de Lleida, Sunyer i Torrebesses podran banyar-se amb l'abonament de les seves piscines municipals a les dels altres cinc municipis veïns, gràcies a l'acord al qual han arribat els respectius ajuntaments.

És la primera vegada que aquests pobles, que integren la comunitat del Segrià Sec, es posen d'acord per impulsar un forfet conjunt, tot i que feia temps que hi havia converses en aquesta línia. Els dos consistoris que de moment no s’han adherit a la iniciativa són els d’Almatret i Maials. Fonts municipals expliquen que encara han de tractar l’assumpte internament. L’alcalde del darrer poble, David Masot, també adverteix dels riscos de saturar l’equipament. 

A banda d'aquest abonament a les Garrigues Històriques, els pobles garriguencs ja tenien en funcionament dos forfets de piscines. D'una banda, el que impulsa el Consell Comarcal, que aquest estiu agrupa 19 municipis de la comarca administrativa a més d'Almatret, Llardecans i Maials pels alumnes de l'Institut l'Olivera de la Granadella.

De l'altra, també hi ha el que comparteixen els ajuntaments de l'Albagés, Aspa, Castelldans, Puigverd de Lleida i Artesa de Lleida. Alfés, que havia valorat sumar-s'hi els anys anteriors, de moment continua fora.