CARRETERES
- Redacció / El Cogul , Granyena de les Garrigues

El Cogul i Granyena reparen la pista entre els dos pobles

Les obres començaran aquest matí i està previst que s’allarguin entre dos i tres dies. Fonts de l’empresa adjudicatària informen que es començarà cobrint els clots i, més endavant, es farà segellant els trams que ho requereixin.

Cartell a l'accés al tram, per Granyena (Foto: X.F.)

Operaris de l’empresa de construcció Arnó s’estan concentrant aquest matí entre el Cogul i Granyena per iniciar les obres de reparació de la pista que uneix els dos pobles, que es troba plena de sots de grans dimensions des de fa anys. 

Les actuacions començaran avui mateix i, segons fonts de la companyia, està previst que s’allarguin entre dos i tres dies. Des dels consistoris coneixien la previsió que fos una actuació ràpida, però dubten de si es podran finalitzar amb tanta celeritat. En una primera fase de les obres es procedirà cobrint els clots existents. Tot seguit, es deixarà un temps per observar com aquesta cobertura s’adapta a la climatologia i el trànsit. Més endavant, es farà un segellat dels trams que ho requereixin. 

La intervenció a la carretera compta amb l’ajut econòmic del departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació arran de la convocatòria per la millora de les infraestructures viàries al món rural. El projecte d’ambdós municipis ascendia a 71.624 € i la subvenció en cobria el 90%.   

Bellaguarda i Vinaixa també comptaven amb ajuts aquest 2023 per arreglar pistes i camins. 

El tram ha estat el focus de reclamacions des de fa temps tant per part dels municipis com també de la comunitat de municipis de les Garrigues Altes, que reivindicaven l’adequació de l’anomenat Eix Transversal de les Garrigues o de Ponent. Finalment, el Govern i la Diputació van acceptar d’intervenir-hi, juntament amb altres vies de la comarca. Està previst que durant el 2024 puguin començar les obres d’eixamplament de la carretera, per convertir-la en una via de la xarxa comarcal de la Generalitat.