ASSOCIACIONISME
- Redacció

Judit Flix (la Granadella) i Jordi Tarragó (Almatret), a la nova junta de Micropobles

El fins ara president, l'alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, passa el relleu després d'un mandat i d'haver exercit també anteriorment com a vicepresident.  

A l'esquerra de tot, Flix. A l'altra banda, Tarragó. (Foto: David Guitart /Micropobles)

L'Associació de Micropobles de Catalunya va celebrar el dissabte 19 de juliol l'Assemblea General anual a l'Estany (Moianès), i va renovar els seus òrgans de govern.

L'alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, que els últims quatre anys havia exercit com a president, i que abans també havia ocupat la vice-presidència, va cedir la seva cadira a l'alcalde de Riner (Pallars Jussà), Joan Solà. Urrea va destacar el creixement en el nombre d'afiliats, de 137 quan hi va accedir a 245 en l'actualitat, a més de la modernització dels estatuts i la interlocució amb administracions superiors. Urrea no veurà completat, en canvi, l'Estatut dels Micropobles, una de les seves fites quan va començar.  

El relleu a la Junta Directiva de l'Associació de Micropobles va suposar també l'entrada de dos representants de l'àmbit garriguenc com a vocals: Judit Flix, regidora de la Granadella, i Jordi Tarragó, exalcalde i ara regidor d'Almatret. La Granadella es va incorporar recentment a l'entitat, que el 2022 va ampliar el criteri per ser un micropoble fins als 1.000 habitants.  

En l’actualitat, formen part de Micropobles de Catalunya més d’una vintena de pobles garriguencs.