- Redacció / Torregrossa

El Paco Pil de 'Viva la fiesta' torna aquesta nit a Torregrossa

Serà la tercera vegada que el popular DJ dels anys 90 actua a Torregrossa, rememorant hits com “Viva la fiesta”, “Johnny Techno Ska” o “Botas de botar”.

Torregrossa continua de Festa Major. Després de plats forts com el concert de Doctor Prats el dissabte i diverses sessions de ball, cercaviles i animacions, aquesta nit arriba una altra de les cites esperades pel jovent, l’actuació de Paco Pil, el DJ i cantant que es va fer famós a mitjans dels anys 90 amb les cançons de l’àlbum Energía positiva (1994), amb què va aconseguir el Disc d’Or. L’àlbum incloïa èxits com “Viva la fiesta”, “Dimensión divertida”, “Johnny Techno Ska” o “Botas de botar”, que avui tornaran a sonar al camp de futbol de Torregrossa.

Després de l’onada dels anys 90, Paco Pil i la resta de DJ de moda del moment, part dels quals havien protagonitzat l’anomenada Ruta del Bakalao, van quedar en un segon terme i van reorientar les seves carreres professionals. En el cas de Paco Pil (nom artístic de Francisco Javier Fernando Rodríguez Valero) va continuar actuant sota els noms de Frank Gaudí o Dr. Pil, fent remixes, produint i treballant com a DJ a diversos països o fins i tot fent algunes feines de doblatge. D’uns anys ençà, ha recuperat els èxits dels 90 i ha actuat en nombroses festes, convidat sovint per generacions que no el van viure al moment d’auge però que se n’han fet seguidors. Aquest 2023, amb 54 anys, ha publicat el llibre autobiogràfic Me debes una fiesta.

La d’avui és la tercera vegada que Paco Pil va a la Festa Major de Torregrossa. Ho va fer el 2016 i el 2017 i ja estava emparaulat pel 2021, però la Covid va obligar a suspendre la Festa Major. Ara es reprèn aquell compromís i es renova la fidelitat de Torregrossa amb el DJ estrella. “A la gent del poble sempre li ha agradat”, explica Jan Simon, president de la Comissió de Joves, organitzadora del concert. A més del DJ estrella, actuaran també DJ Josep Ramos i DJ Jose Lorenzo.