COMERÇ
- Redacció / Les Borges Blanques

Tanca la botiga Riu Domènech de les Borges després de 40 anys de servei

Va obrir el 1983, inicialment al Raval del Carme, fins que el 1987 es va traslladar a la ubicació actual del centre històric. De moment, el local queda per llogar.

M. Teresa Domènech, el dia del tancament.

Ahir dimarts, 29 d'agost, va tancar a botiga Riu Domènech, situada a la cantonada dels carrers Carme i Nou de les Borges, en ple centre històric de la població. La responsable de l'establiment, Maria Teresa Domènech, es jubila i posa punt final a una trajectòria de 40 anys darrere el taulell. La botiga va obrir el 1983, agafant el relleu de dos comerços que tancaven aquell any, un d'objectes de plàstic i joguines i un de productes de vímet.

Inicialment, es va establir al Raval del Carme però el 1987 es va traslladar a la ubicació actual. En aquell moment, a les Borges hi havia set botigues que venien juguets; ara, a banda dels basars oberts els últims anys, només quedava aquesta, esdevinguda una referència a bona part de la comarca.


Domènech, amb fills i nets just abans d’abaixar la reixa per última vegada.

En aquestes quatre dècades, Riu Domènech ha mantingut l'aposta per les joguines i els vímets però també pels objectes de la llar i decoració, coixins, matalassos, cortines, persianes, barrets i gorres o material de piscina i platja. Tot i que no es demana traspàs, i malgrat que algunes persones s'hi han interessat, cap ha fet el pas i de moment el local queda per llogar, ja sigui per seguir la botiga o per a altres usos.