POLÍTICA
- Redacció / Alfés

Hilari Guiu (Junts Impulsem - CM) renuncia a l'alcaldia d'Alfés, que passarà a mans d'Independents per Alfés - AM

El qui havia estat alcalde els últims tres mandats fa "un pas al costat" per motius personals. Cap dels regidors de Junts - Impulsem vol assumir-ne el relleu. El nou alcalde serà Joel Falcó, tercer membre de la llista vinculada a ERC.

L'Ajuntament d'Alfés, en una imatge d'arxiu (Foto: SomGarrigues)

El fins avui alcalde d’Alfés, Hilari Guiu (Junts Impulsem Alfés – CM) ha anunciat que renuncia a l’alcaldia d’Alfés després de tres mandats, i d’haver guanyat les darreres eleccions municipals amb claredat, amb 112 vots pel seu partit i 76 per Independents per Alfés – AM, que els van suposar 4 i 3 regidors respectivament. 

Guiu diu que “fa un pas al costat” i que tampoc continuarà com a regidor al ple municipal. Els altres integrants de la seva candidatura descarten fer declaracions. Des de l’oposició, la cap de llista d’Independents per Alfés - AM, Dèlia Almenara, atribueix la decisió a “motius personals” i explica que al llarg de tot l’estiu ja han estat treballant amb l’ajut dels regidors de l’equip de govern per tirar endavant les activitats programades al municipi, com la Festa Major, alguns àpats populars o el proper Aplec de la Sardana. També afirma que els últims mesos han mantingut converses amb aquests per afavorir un relleu a l’ajuntament. 

Aquest vespre, a les 20 h, es durà a terme un ple extraordinari per a l’elecció d’un nou alcalde. Atès que cap dels tres regidors de la llista d’Hilari Guiu vol assumir-ne el relleu, l’alcaldia recaurà en el partit fins ara a l’oposició, Independents per Alfés – AM. Almenara explica que qui assumirà les funcions d’alcalde serà Joel Falcó, tercer integran del seu grup, i que ja havia estat designat al seu moment com a Tercer Tinent d’Alcaldia. Ella, que ja havia estat nomenada consellera al Consell Comarcal del Segrià, exercirà de tinent d’alcalde. En endavant, aquest grup manarà a l’ajuntament, amb la cooperació dels regidors de Junts – Impulsem Alfés – CM, segons haurien acordat. 

Cronologia 

L’Ajuntament d’Alfés sorgit de les eleccions municipals del 28 de maig es va constituir el 17 de juny. El passat 7 de juliol, Hilari Guiu va delegar l’exercici de les funcions d’alcaldia al primer tinent d’alcalde, Lluís Sans Quintana, adduint motius personals. En l’edicte publicat per l’Ajuntament d’Alfés, s’hi indicava que no podria “exercir les funcions que li són pròpies durant una temporada”, sense especificar una data de retorn al càrrec. Quatre dies després, Sans Quintana ja va delegar en Joel Falcó, del grup a l’oposició, les funcions d’alcaldia com a tercer Tinent d’Alcalde, a partir del 25 d’agost.