SUCCESSOS
- Redacció / Almatret

Els Mossos detenen quatre homes i desmantellen una altra plantació de marihuana a Almatret

És la segona plantació desmantellada aquest estiu a Almatret. Aquesta era a la zona dels Tossals, concretament al Tossal Gros, i tenia 2.135 plantes.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir quatre homes, d'entre 24 i 46 anys d’edat, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. A finals de juny, el Cos d'Agents Rurals va localitzar al terme municipal d'Almatret, a la zona del Tossal Gros, un terreny que algú havia desbrossat i netejat, amb forats a terra i amb mànegues desplegades. També van observar unes tendes de campanya properes. Tot apuntava que s'estava preparant una plantació de marihuana. Aquesta zona forma part dels Tossals d'Almatret, un espai natural protegit per la Xarxa Natura 2000, boscós i molt apartat de nuclis urbans, caracteritzat per nombroses valls i barrancs que cauen abruptament cap al riu Ebre.

Els Agents Rurals van comunicar els fets a Mossos i van facilitar un informe complert de tot el que havien observat. A partir d’aquí, els Mossos van obrir una investigació i quan es van desplaçar a l’indret, van observar l'àrea desbrossada i algunes feixes properes on ja s'havia iniciat el cultiu de marihuana. També van veure generadors de llum i bombes d'aigua per pujar-la des del riu.

Sempre segons el relat policial, es van establir vigilàncies discretes en diferents dies i horaris per detectar les persones que estarien a càrrec del cultiu. Finalment, ahir es va iniciar el dispositiu amb agents d'investigació, seguretat ciutadana i equips de l'ARRO. Tot i la dificultat d'accedir-hi sense ser detectats, es va aconseguir detenir quatre persones in situ, suposadament encarregades de la vigilància i el cultiu.

En les diferents feixes es van comptabilitzar 2.135 plantes de marihuana, així com una bossa amb 7,5 kg de cabdells preparats per al consum. Els agents van recollir mostres, van tallar les plantes i les van destruir amb una trituradora vegetal. Els detinguts passaran properament a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

A mitjans d’agost, els Mossos ja van desmantellar una altra plantació al terme d’Almatret, al barranc de l’Aiguamoll, situat a uns 3 km de la d’ahir i a uns 10 del poble. Aquella era dins uns antics hivernacles i s’hi van trobar 1.820 plantes. La policia va detenir inicialment dues persones, però dues més van aconseguir escapar, sense que de moment s’hagin pogut localitzar.