SERVEIS
- Redacció / Sarroca de Lleida

Francesc Esquerda revalida la presidència de la Mancomunitat d’Aigües

La candidatura del regidor de Granyena va ser la més votada a l’assemblea general del 27 de setembre, per davant de l’encapçalada per l’alcalde de Fulleda, Jordi Arbós.

Esquerda, exposant la seva proposta al plenari. (foto: Xavi Minguella)

El 27 de setembre va tenir lloc a la planta potabilitzadora entre Sarroca i Torrebesses l'assemblea general de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues, l'ens encarregat de l'abastiment d'aigua potable a 25 municipis, i en va sortir escollit com a president Francesc Esquerda, regidor de Granyena (Junts) que ja ha estat al capdavant de l'organisme els últims quatre anys. A més de la candidatura d'Esquerda, també s'hi presentava la de Jordi Arbós, alcalde de Fulleda (ERC). Cada poble de la Mancomunitat té dos representants al ple i el resultat de la votació va ser de 28 vots per a l'equip d'Esquerda, 19 per al d'Arbós i 1 en blanc; dos membres no hi van assistir.  


Encaixada de mans entre Arbós i Esquerda al finalitzar l’escrutini. (foto: X. Minguella)

La junta queda composta per quatre membres d'una llista (Francesc Esquerda, Elena Llauradó, Fermí Masot i Sergi Montagut) i tres de l'altra (Jordi Arbós, Mercè Rubió i Manel Marsan). Segons explica el president, els reptes d'ara són la licitació del concurs per a la concessió del servei, ara en mans de Sorea (empresa que va impugnar l'anterior adjudicació a FCC-Aqualia); una segona captació del Segarra-Garrigues, per a la qual assegura que hi ha converses avançades; estudiar les possibilitats d'implantar energies renovables que ajudin a rebaixar la despesa energètica; substituir canonades de fibrociment, modernitzar la planta potabilitzadora; intensificar la relació amb les Administracions i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i contractar una assistència tècnica que faci de pont entre la junta i l'empresa concessionària. 

Esquerda havia ofert a l'altra candidatura pactar una junta unitària, amb rotació de càrrecs, però l'equip d'Arbós ho va refusar "perquè el nostre era un projecte per donar completament la volta a les maneres de funcionar fins ara". Per Arbós, calia un projecte "més tècnic", amb més dades de consums i rendiments i amb un pla director d'inversions a la xarxa, entre altres. El fulledenc lamenta que no s'hagi accedit a cap ajut de l'ACA en més de 10 anys.