CULTURA
- Redacció / El Vilosell

La comèdia teatral torna a protagonitzar l’agenda de tardor

La 23a Mostra de Teatre Còmic Amateur comença l’1 d’octubre al Vilosell i hi haurà deu representacions en deu pobles. Ho impulsa el Consell de les Garrigues i la Federació de Grups Amateurs de Teatre.

(foto: Xavi Minguella)

El diumenge 1 d'octubre, al Vilosell, es donarà el tret de sortida d'una nova edició de la Mostra de Teatre Còmic Amateur, una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de les Garrigues que té ja una llarga trajectòria al darrere; enguany arriba a la 23a edició. L'actuació del Vilosell anirà a càrrec de la companyia Teatre del Talión, una habitual del certamen, que representarà La importància de ser Frank, obra d'Oscar Wilde que és un retrat crític, àcid i còmic de l'alta societat i que el grup lleidatà ja fa anys que porta als escenaris. 

10 obres, 10 pobles
La Mostra continuarà a Fulleda la setmana següent, i seguirà cada cap de setmana a un o dos municipis fins al 25 de novembre. Enguany, a més del Vilosell i Fulleda, hi participen Juncosa, els Omellons, el Soleràs, Arbeca, la Granadella, l'Albi, la Pobla de Cérvoles i Cervià. Segons explica Isidre Pinyol, tècnic de Cultura del Consell Comarcal, "l'objectiu és portar el teatre a pobles on habitualment no hi ha tanta activitat en aquest àmbit o tenen menys capacitat per fer-la". Enguany s'han rebut propostes de 24 companyies, de les quals se'n seleccionen 10, i 12 pobles han demanat acollir una representació; d'aquests, també se'n trien 10.

La Mostra compta amb la col·laboració de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, a qui el Consell envia la convocatòria i aquesta la fa arribar als seus associats. Ajuntaments, IEI, Diputació i departament de Cultura de la Generalitat també col·laboren en la iniciativa. La gran majoria de companyies d'aquesta 23a Mostra ja han actuat a la comarca en anteriors edicions, tot i que algunes feia anys que no venien, com el Grup de Teatre Espiral, de Sant Cugat del Vallès. La resta provenen de Lleida, Barcelona, Avià, Manresa i Arbúcies. D'aquesta última, que anirà al Soleràs, n'és actor Jordi Ferragut, conegut pel seu paper al programa El Llop, de TV3.