POLÍTICA
- Redacció / Les Borges Blanques

Plega una regidora de Junts a les Borges

Catalina Coll, que s’havia incorporat per primera vegada a la candidatura del partit a les últimes eleccions, ho deixa per motius personals i d’horaris. La rellevarà Rafel Safont Aliaga.

Coll, segona per la dreta, serà rellevada per Safont, primer per l'esquerra. (foto: Junts)

L’últim ple de l’Ajuntament de les Borges Blanques va donar compte de la renúncia com a regidora de Catalina Maria Coll Escalas (Junts), que tot just havia sortit escollida a les eleccions municipals del mes de maig. Coll anava de número 6 de la candidatura, a la qual s’havia incorporat per primera vegada, i a mitjans de juny va participar al seu primer ple, el que va suposar la certificació del pacte entre Borges per la República i ERC, que deixava Junts a l’oposició. 

La regidora va assistir també al ple extraordinari per establir el nou cartipàs però al següent, el primer ordinari del mandat, ja va excusar la seva assistència. Finalment, el 18 de setembre va presentar oficialment l’escrit de renúncia i així es va informar al ple del passat dia 28, en què la portaveu de Junts, Núria Palau, va explicar que la renúncia es devia a “problemes personals i d’horaris”. Ara, el consistori remetrà l’acord a la Junta Electoral Central per tal que expedeixi la credencial de regidor a Rafel Safont Aliaga, la següent persona que anava a la llista de Junts.

Safont va ser designat cap comarcal de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) l’any 2018, entitat que es reactivava després del període d’stand-by en què havia quedat al plegar Jordi Sumalla, actual gerent del Consell Comarcal de les Garrigues. A les eleccions municipals del 2019, Safont va ser suplent de JxCat-Junts i, el mateix any, va ser suplent de la llista lleidatana del mateix partit a les eleccions al Congrés dels Diputats.