POLÍTICA
- Redacció / Les Borges Blanques

Un centenar de persones segueix l'acte de l'Ajuntament de les Borges per atendre dubtes de la ciutadania

Els ciutadans van plantejar una trentena de preguntes sobre diverses qüestions a l’alcalde i als regidors de govern, en un acte que també es va poder seguir en directe per YouTube.

La sessió es va fer al Centre Cívic. (foto: Aj. Borges)

Amb motiu dels 100 dies al capdavant de l’Ajuntament, l’equip de govern de les Borges Blanques va convocar ahir al vespre al Centre Cívic un acte en què, sota el títol “Responem”, l’alcalde i els regidors amb cartera se sotmetien a les preguntes i els dubtes que tingués la ciutadania en relació a les accions dutes a terme fins ara o a les que es volen fer pròximament.

En els dies anteriors, el consistori havia informat que les preguntes es podien fer arribar amb antel·lació amb un correu electrònic o fer-les durant l’acte, ja fos en persona al Centre Cívic o de manera virtual a través del xat del canal municipal de YouTube, per on es retransmetia l’acte, que comptava amb el suport tècnic del personal de BorgesTV i Ràdio Les Borges. Durant bona part de la sessió hi va haver entre 70 i 80 espectadors simultanis en línia, que se sumaven a les 30 persones que van anar-hi de forma presencial. 

Després d’una breu presentació de cada regidor i les funcions que té atribuïdes, la conductora de l’acte, Esther Sementé, va donar pas a les preguntes, que entre les rebudes per correu, les presencials i les del xat, van ser una trentena. Qüestions relacionades amb l’escola de música, la tinença d’animals, l’urbanisme, el comerç, la recollida de la brossa, la Policia Local, l’IBI, els serveis socials, el civisme o el servei de radiologia del CAP van ser algunes de les que els ciutadans van demanar informació.

Tot i que hi ha municipis de la comarca que ja fan de manera periòdica assemblees de poble o sessions informatives per posar al dia la ciutadania sobre la gestió municipal, com és el cas de Castelldans, Tarrés o la Pobla de Cérvoles, aquesta era la primera vegada que es feia un acte així a les Borges. L’equip de govern, format per BxRep i ERC, es mostra molt satisfet del resultat i la participació i ja ha avançat la voluntat de fer més trobades amb la ciutadania “per tal que manifestin els seus dubtes i opinions sobre la seva actuació”. De moment, el vídeo porta més de 500 visualitzacions i és el més vist dels que hi ha penjats al YouTube de l’Ajuntament.