OLI
- Redacció / Les Borges Blanques

La Fira de l’Oli de les Borges s’obre a més productors i varietats

El certamen, que es farà el 19, 20 i 21 de gener, convida a participar-hi elaboradors i denominacions d’origen d’arreu de Catalunya. L’organització recupera també la numeració original.

El tinent d’alcalde, Salvador Noguera, durant la presentació del cartell i les novetats. (FOTO: Aj. Borges)

Ahir es va presentar el cartell de la pròxima Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra que se celebrarà a les Borges el 19, 20 i 21 de gener i, entre les novetats que s'hi van avançar, hi ha la invitació a productors i denominacions d'origen d'arreu de Catalunya. Segons va explicar el tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Salvador Noguera, aquesta obertura respon a la petició de diversos dels expositors més habituals del certamen, amb qui el consistori es va reunir per rebre opinions de com encarar la fira. El cartell, obra del tipògraf i artista local Josep Patau, reflecteix el ventall de varietats d'oliva que es vol abraçar. 

En les inscripcions, que ja estan obertes i fins al 10 de novembre tenen un descompte del 15%, es recorda que l'organització prioritzarà el sector oleícola en l'adjudicació d'espai als pavellons. "Encara és aviat per saber la demanda, però tant de bo haguéssim d'utilitzar els dos pavellons per encabir productors d'oli", diu el tinent d'alcalde. De totes maneres, assegura que la part multisectorial del certamen, no vinculada directament a l'oli, es mantindrà. "De fet, solen ser els primers a apuntar-se", va afegir.

Noguera va destacar, també, la programació d'una jornada professional el divendres al matí, adreçada al sector de la restauració i distribuïdors comercials, per posar en contacte productors i clients potencials. La jornada inclourà una taula de tast, amb l'objectiu de fer pedagogia  sobre els matisos entre diferents olis d'oliva verge extra.

Retorn al calendari original
La Fira del 2023 es va publicitar com a 60a edició, però el nou equip de govern ha decidit recuperar la seqüència original, iniciada el 1998 i que fins al 2012 va mantenir una doble numeració, la de la Fira de l'Oli i la de la Fira de les Garrigues. La d'enguany, doncs, no serà la 61a edició sinó la 27a.