OLI
- Redacció

Set productors d'oli garriguencs participaran a l'Olive Oil Business Forum que es fa a Lleida aquest novembre

És la segona edició del certamen, que pretén facilitar les relacions comercials entre empreses catalanes del sector i compradors internacionals.

Un dels moments de la primera edició, l'any passat.

Lleida tornarà a acollir una nova edició de l'Olive Oil Business Forum, una trobada de negocis organitzada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a través de Prodeca, a més d’ACCIÓ i la Cambra de Comerç de Lleida amb l'objectiu de posar en contacte empreses catalanes del sector de l'oli d'oliva i compradors internacionals de mercats seleccionats. En aquesta segona edició, que es farà del 6 al 8 de novembre, hi participaran 19 productors catalans i 11 importadors i distribuïdors de Corea del Sud, Singapur, Regne Unit, Polònia, Països Baixos, Alemanya i Bèlgica. Entre els productors catalans n’hi ha set de les Garrigues: Actel Grup (amb la seu de la divisió d’oli a les Borges), cooperativa de Maials, cooperativa de Bellaguarda, cooperativa de la Granadella, Cuadrat Valley, Grup Pons i cooperativa Sant Isidre de les Borges.

La primera jornada consistirà en una ruta oleoturística, amb parada al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya a la Granadella, i la benvinguda institucional, que es farà a l'Hotel Finca Prats, de Lleida, amb la presència del director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament, Joan Gòdia, el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, i la intervenció de la responsable del sector de l'oli d'oliva de Prodeca, Rosalba Arrufat, per presentar als compradors internacionals el potencial de Catalunya com a hub gastronòmic i agroalimentari.

El segon i tercer dia estaran dedicats al bloc comercial i es faran a la Llotja de Lleida. Seran dues jornades matinals de reunions B2B, seguint una agenda preestablerta i en un format d'entrevistes ràpides, de 20 minuts. A les tardes, els compradors internacionals podran visitar les instal·lacions de les empreses catalanes que desitgin, ja sigui per ampliar informació, conèixer més en detall l'origen dels productes o, directament, avançar en les negociacions comercials iniciades en les reunions anteriors.

L’Olive Oil Business Forum es va estrenar l’any passat i, en aquella ocasió, hi van participar nou productors garriguencs, alguns dels quals repteixen enguany. Les inscripcions, que tenien un cost de 950 euros més IVA, ja estan tancades.