COMUNICACIÓ, GASTRONOMIA
- Redacció / Les Borges Blanques

El borgenc Jalil Akhezzan, protagonista de l'estrena de la nova temporada del programa "Joc de cartes"

El capítol va estar marcat per la tensió entre una altra de les concursants, Pilar Salazar, i el mateix Akhezzan. Akhezzan va ser un dels promotors de la iniciativa Terra Ferma Market que es va dur a terme aquest estiu al Parc Temàtic de l’Oli. 

Ribas i Akhezzan conversant en un dels moments del programa. (IMATGE: CCMA)

Jalil Akhezzan, nascut al Marroc i resident a les Borges Blanques des de petit, va ser un dels quatre protagonistes del programa “Joc de cartes”, de TV3, presentat pel cuiner Marc Ribas. El capítol, emès aquest dimecres, era l’estrena de la setena temporada del programa i buscava “la millor mongeta del ganxet” entre quatre establiments del Vallès. D’un d’aquests, Masia Can Palau, de Vilanova del Vallès, n’és copropietari Akhezzan, que en les valoracions finals va quedar en segona posició. El capítol va obtenir un 25,5% de quota de pantalla i prop de 800.000 espectadors acumulats.

Més enllà de les propostes culinàries, el capítol va estar marcat per la tensió entre una altra de les concursants, Pilar Salazar, i el mateix Akhezzan. Salazar, de La Granja de Vacarisses, va explicar que des del principi no tenia bon feeling amb el borgenc, per qui va admetre sentir fins i tot odi; de fet, el va puntuar amb notes excepcionalment baixes. També es va enfrontar amb un altre concursant, guanyador del capítol. No obstant això, Salazar assegura en declaracions al Diari de Terrassa que el programa havia retallat i emès només les seves intervencions més negatives.

En una conversa amb Ribas durant el programa, Akhezzan va explicar la seva afició a la música urbana. Des de fa anys publica temes de trap amb el nom artístic de Marrokayne i forma part del col·lectiu d’artistes urbans garriguencs Domingos Dramas, amb Abyss Ben, Chamo Shorty i Leo VZ. De fet, en algunes imatges del programa se’l podia veure lluïnt un collaret amb dues lletres ‘D’ que aquests músics tenen com a símbol. 

En el camp de la restauració, Akhezzan va ser un dels promotors aquest estiu de la iniciativa cultural i gastronòmica Terra Ferma Market, que es va dur a terme els caps de setmana de juliol al Parc Temàtic de l’Oli de les Borges. Els seus impulsors eren tres: Akhezzan, l’arbequí Dani Pairada i el vallesà David Fuentes. Tots tres havien estat també copropietaris de la Masia Can Palau, però aquest estiu van comunicar que quedaria en mans d’Akhezzan. Per altra banda, aquest va dir que es retirava del projecte Terra Ferma Market tot just finalitzar la primera edició.  

L’arbequí Dani Pairada va ser una de les persones que va acompanyar Akhezzan durant el veredicte final del programa “Joc de cartes”. Ell hi havia participat l’any 2021 com a codirector d’un restaurant de Cervelló. David Fuentes va formar part del programa del dimecres com a cambrer de la Masia Can Palau.