DRETS
- Redacció / Torregrossa

Càritas consolida a Torregrossa tertúlies entre veïns per ajudar a combatre discursos racistes

És el segon any del projecte “Espais d’intercanvi de les cultures” i hi participen una vintena de veïns.

Una de les trobades del projecte. (foto: Càritas)

El passat mes de setembre va començar al local de Càritas de Torregrossa el segon any del projecte "Espais d'intercanvi de les cultures". Aquest aplega una vintena de veïns d'origen migrant i nascuts al municipi amb l'objectiu que es coneguin, que comparteixin converses i que ajudin a combatre els discursos discriminatoris cap al primer col·lectiu. 

"Les tertúlies", com les coneixen informalment els participants, són trobades mensuals que es duen a terme entre el setembre i el juny. Els seus membres hi parlen sobre temes tan diversos com l'educació, les tradicions, el paper de l'home o la dona o les actituds socials. L'any passat Càritas va dur a terme les primeres trobades i enguany continua actiu el mateix grup. Des de l'entitat expliquen que de cara al futur la intenció és obrir el grup a més veïns.

La coordinadora, Estefania Solé, considera que "com més gent passi per aquests llocs, més gent estarà conscienciada". Càritas també duu a terme aquest projecte des de fa anys a Lleida i Alcarràs. A més, també voldrien ampliar-lo a altres municipis de les Garrigues com les Borges i Juneda.