CARRETERES
- Redacció / Llardecans

Prova pilot a la C-12 per detectar fauna a la calçada

Avui s’ha tancat un tram de carretera a l’alçada de Llardecans per fer-hi passar animals i persones i comprovar el funcionament dels sensors que s’hi han instal·lat últimament.

Imatge curiosa avui a Llardecans. El tram de carretera C-12 que passa pel municipi ha estat l’escenari d’una prova amb què la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, titular de la via, vol estudiar la presència d’animals com senglars i cabirols a la calçada. En una cinquantena de metres s’ha tancat l’espai al trànsit i, amb la col·laboració d’un granger de la localitat, s’hi ha fet moure quatre porcs de granja, i el mateix s’ha fet amb persones caminant, gossos i ciclistes voluntaris.

L’objectiu de la prova pilot és comprovar el funcionament d’uns sensors que s’han instal·lat al llarg d’uns 30 km de carretera i, a partir dels resultats, fer un informe dels diferents tipus de moviment que es detecta i valorar com se senyalitza la possible presència de fauna i en quins trams o quin tipus d’acció dur a terme per reduir el risc d’accidents.

Entre els punts més conflictius en aquest sentit a la carretera C-12 hi ha el tram de Maials cap a Flix, la recta de Llardecans i els voltants del radar de Sarroca. Està previst que d’aquí uns dies, la Direcció General exposi els resultats de la prova al consistori de Llardecans.