OLI
- Redacció

La DOP Les Garrigues presenta l'oli nou a Lleida

En un acte al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs encapçalat pel president de la Diputació i pel president de la Denominació d’Origen Protegida.

Els assistents van poder tastar l'oli de diferents productors.(foto: DOP Les Garrigues)

La Denominació d'Origen Protegida (DOP) Les Garrigues va presentar ahir a la tarda a Lleida, al pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), l'oli nou de la campanya 2023-2024, de les cooperatives i molins certificats amb el segell de l’organisme. L'acte el va presidir Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, i Enric Dalmau, president de la DOP Les Garrigues, que van estar acompanyats pels membres del consell regulador, autoritats com els presidents dels consells comarcals de les Garrigues i el del Segrià, Antoni Villas i David Masot, i representants de les cooperatives i molins inscrits.

En la seva intervenció, Talarn va destacar la importància de l'oli com a producte estrella del territori i com a identitat. "Des de la Diputació de Lleida treballem per les nostres terres, i per això, a les visites institucionals sempre regalem un llibre que explica què significa l'oli i tot allò que ens aporta, per tal de donar-li el valor que li pertoca".

Per la seva banda, el president de la DOP, Enric Dalmau, va ressaltar la qualitat de tots els olis de les cooperatives i molins inscrits. "La qualitat d'aquests olis és excel·lent i no només és una font d'alimentació saludable i preventiva, sinó que també és un element de gaudi en la gastronomia”, va dir.

Un cop finalitzats els parlaments, els assistents van poder tastar l'oli d'arbequina verge extra aportat per les cooperatives i molins de la DOP i participar en diferents sortejos d'oli.