POLÍTICA
- Redacció / Alfés

L'ajuntament d'Alfés, en quadre

Dos mesos després del relleu en l'alcaldia, el nou equip de govern va detallar en una reunió informativa els reptes de personal, de gestió de residus i financers que tenen. Volen millorar l'organització del consistori i potenciar la vida cultural.

Foto: Arxiu

L'equip de govern d'Alfés va organitzar el divendres 10 de novembre una reunió informativa oberta a tot el veïnat per parlar de l'estat del consistori dos mesos després de la constitució del nou ple, fruit de la renúncia del fins llavors alcalde Hilari Guiu. El govern de col·laboració d'Independents per Alfés i Junts Impulsem Alfés, encapçalats pel nou batlle, Joel Falcó, va detallar tres grans reptes que estan tensionant l'Ajuntament.

D'una banda, hi ha una manca de personal propi per jubilacions i baixes. El consistori no té agutzil ni peó de la brigada, ha perdut un administratiu dels dos que tenia i també li manca una persona per les tasques de neteja. Això ha comportat que els regidors s'hagin encarregat d'algunes tasques de manteniment, alhora que han demanat la col·laboració dels veïns per arreglar alguns dels espais del poble. L'esperança de Falcó és que el 2024 es resolgui aquest assumpte.

Un segon eix de la reunió va ser l'augment del cànon de la brossa i la transformació de les illes de contenidors per avançar en la recollida selectiva i per ajustar-se a les exigències a què properament hauran de respondre.

Per acabar, el govern va detallar una situació financera delicada: Alfés té una línia de crèdit activa de la qual ha gastat 75.000 € per fer front a projectes i despeses; deu 50.000 € per un conjunt de factures de la llum impagades; i espera que les factures de finals d'any pugin a més de 30.000 €. A més, també ha d'acabar de sufragar les piscines, de les quals queden 79.000 €. Això, junt amb els endarreriments en el cobrament de subvencions d'administracions superiors, té la caixa municipal "molt al límit", segons Falcó al SomGarrigues.

L'alcalde diu que l'Ajuntament ve d'una "mala organització que ara intentem canviar". Per aquest motiu, volen millorar l'estructura interna, amb una figura de Secretaria-Intervenció. També explica que ajustaran el pressupost del 2024 sense renunciar a promocionar activitats culturals i potenciar la vida associativa.