SUCCESSOS
- Redacció / Cervià de les Garrigues

Dos detinguts a Cervià per una plantació interior de marihuana

Un home de 44 anys i una dona de 42, a qui es va intervindre 363 plantes, esqueixos i estris per al cultiu. La dona va quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos i l’home passarà a disposició judicial.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra van detindre ahir, a Cervià de les Garrigues, un home de 44 anys i una dona de 42 com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La detenció es va fer en una casa de la partida Volteta, on els agents van trobar 363 plantes de marihuana en estat de floració, mig quilo de marihuana ja collida guardada en pots, 1.144 esqueixos i estris per al cultiu intensiu i per assecar la droga, com ventiladors, làmpades, aparells d'aire condicionat, material fitosanitari, una bàscula de precisió i una pistola detonadora, entre d'altres.

La investigació va començar al juny, després de tenir indicis de l'existència d'una plantació a l'interior de la casa. Els agents van detectar un elevat consum d'electricitat en aquest domicili i la possibilitat que la instal·lació elèctrica estigués connectada fraudulentament a la xarxa. Finalment, ahir al matí, cap a les vuit, es va fer l’entrada i registre de la casa.

La dona va quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos d'Esquadra, amb l’obligacio de presentar-se davant del jutge quan sigui requerida, i l’home passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.