CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

Adrià Puntí torna a l’Slàvia 20 anys després

La sala borgenca acull el 3 de febrer una de les poques actuacions que fa el músic de Salt, exlíder d’Umpah-pah. Serà el segon dels tres concerts programats aquest hivern per la sala borgenca.

El músic Adrià Puntí fa nou anys que no publica un disc (Enclusa i un Cop de Mall, 2015) i, als seus 60 anys, no es prodiga gaire pels escenaris. Ho fa quan sent que és l'ocasió i en té ganes, i l'Slàvia és una d'aquelles sales que té la capacitat de propiciar aquests retorns. Puntí hi havia tocat el 2002 i el 2004, en un bon moment creatiu de l'artista i amb diversos reconeixements en forma de premis pel seu tercer disc, Maria, que va sortir el 2003. Des d'aquella època, però, el músic de Salt, exlíder d'Umpah-pah, no havia tornat a tocar a l'Slàvia, i ho vol tornar a fer aquest dissabte, 3 de febrer, 20 anys després de l'última actuació a les Borges i comarca.

Fidel a la seva personalitat i trajectòria, ben segur que no serà un concert convencional, sinó amb altes dosis de sorpresa. Qui sap si hi portarà exemplars del disc autoeditat el 2018, Enriu-te'n fins que el cor et digui prou, que repartia als concerts, amb una caràtula pintada a mà per ell mateix i firmada; o si centrarà l'actuació en el projecte Adrià i els set pecats capitals, iniciat el 2022, amb una cançó per a cada pecat. No es descarta, tampoc, que brindi al públic èxits històrics com els que hi ha a Pepalallarga (1997), el seu primer disc en solitari.


Concert de Paul Fuster, amb Gabi Codina, dissabte passat.

El concert de Puntí arriba una setmana després de l'actuació d'una altra figura emblemàtica de les programacions de l'Slàvia, la del cantautor Paul Fuster, que va estar acompanyat a la bateria per Gabi Codina. Fuster, també fidel a la seva personalitat dalt de l'escenari, es va esplaiar en reflexions i, entre sarcasmes i ironies, no va estalviar crítiques a la indústria musical i la mercantilització de la cultura.

El cantant de Mishima clou el cicle
L'últim concert d'aquest petit cicle d'hivern anunciat per l'Slàvia serà el del barceloní David Carabén. A diferència dels anteriors, el cantant i guitarrista de Mishima no ha actuat mai a la cafeteria. Serà la nit del dissabte 17 de febrer.