URBANISME
- Redacció / Les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges descarta construir un pas per davall de la C-233 cap al cementiri per l'increment dels costos

El projecte s’havia pressupostat el 2022 per 160.000 euros però un cop actualitzats els preus i amb els canvis que demanaven les empreses en la licitació, pujaria a 281.000.

Punt on s'hauria de fer el pas subterrani.

El ple de l'Ajuntament de les Borges del 25 de gener va aprovar no executar el projecte de construcció d'un itinerari per a vianants i bicicletes per accedir al cementiri, una obra que suposava obrir un túnel de 4 m d'ample per davall de la carretera C-233. El projecte s'havia pressupostat el 2022 per 160.000 euros, però, un cop comptades totes les partides i actualitzats els preus el 2023, pujava a 214.000. La licitació va quedar deserta i ara, amb els canvis que demanaven les empreses interessades, ascendia a 281.000 euros, un 75% més que la xifra inicial. Això i el fet que la subvenció de què es disposava obligava a tenir acabada l'obra aquest mes de juny han fet desistir el govern municipal de tirar-la endavant.

Al ple, el grup de Junts, a l'oposició, es va abstenir. "Ens sap greu que aquest projecte es tregui, perquè feia molts anys que era reivindicat, però entenem que la revisió de preus ha sigut un problema important", va dir Núria Palau, que va instar el govern municipal a fer-ho per fases. La regidora d'Urbanisme, Montse Casals, va explicar que, de moment, s'arranjaria el pas de vianants que hi ha la rotonda.