SERVEIS
- Redacció / Torrebesses

Posen en marxa una estació meteorològica a Torrebesses que registra la contaminació per micropartícules

Mesura partícules PM10, PM2,5 i fins i tot PM1, és a dir, micropartícules que poden afectar la salut en altes concentracions. Fins ara, l'única estació a la comarca que recollia dades similars era a Juneda, i només capta les PM10.

(Foto: Fundació Galobardes)

La Fundació Galobardes, que presideix el veí de Torrebesses Ramon Soler Galobardes, ha posat en marxa darrerament una estació meteorològica en aquest municipi. Segons expressen des de l’entitat, l’objectiu és que reculli el màxim de dades sobre l'estat del temps i que aquestes serveixin al conjunt de veïns del poble i de la comarca, i especialment als que es dediquen a l'agricultura, en el seu dia a dia.

L'aparell incorpora sensors per captar dades bàsiques com la temperatura, la precipitació, la humitat, la pressió atmosfèrica, però també altres d'específics, com la radiació solar i de rajos ultraviolats, la temperatura i humitat del terra o la contaminació de l'aire. En aquest sentit, mesura partícules PM10, PM2,5 i fins i tot PM1, és a dir, micropartícules que poden afectar la salut en altes concentracions. Fins ara, l'única estació a la comarca que recollia dades de la contaminació de l'aire era a Juneda, i només captava partícules PM10.

Les dades de la nova estació meteorològica de Torrebesses es poden consultar en dos portals. A Weathercloud es pot trobar un panell fix amb els principals indicadors de l'aparell. A Weatherlink, i previ registre, es pot accedir a més detalls dels sensors