CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

Unes 150 persones van visitar l'Arxiu Comarcal la setmana després de la inauguració

Es van programar visites guiades durant una setmana, tot i que no es descarta fer-ne més si hi ha un mínim d’assistents.

La inauguració de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues el passat 26 de gener va ser multitudinària, amb l’assistència de prop de 300 persones, que van omplir tota la sala d’actes, asseguts i dempeus, i el vestíbul, on es va instal·lar una pantalla per poder seguir l’acte en directe. Aquell dia, després de les intervencions protocol·làries, el director de l'Arxiu, Fernando Lázaro, va oferir algunes visites guiades als assistents, però l'alt volum de públic i el poc marge de temps feia inviable que tothom pogués veure les instal·lacions.

Durant tota la setmana següent, de dilluns a divendres, es van programar noves visites concertades, matí i tarda, per a grups d'un màxim de 25 persones. Així, des del mateix dilluns 29 de gener fins el divendres 2 de febrer hi van passar deu grups, amb un total d’unes 150 persones, que van poder veure rebre les explicacions del director sobre la missió que tenen els arxius comarcals i visitar tots els espais del recinte, també els que a partir d'ara no seran d'accés públic, com tota la part del segon pis on hi ha els dipòsits que albergaran la documentació ingressada a l'Arxiu.

Lázaro destaca que “l’acollida va ser molt bona” i no descarta oferir noves visites, sempre i quan hi hagi un mínim d’assistents. El 29 de febrer, per exemple, encara se’n va fer una altra per a un grup de socis del Centre d’Estudis de les Garrigues, entitat que tindrà la seu a l’equipament, i l’endemà una altra a membres  de l’associació Talma, de Juneda.