CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

L'Slàvia anuncia per sorpresa un concert per celebrar els 30 anys

De moment no ha transcendit la data ni el cartell, però un missatge ambigu publicat per la cafeteria dona pistes dels possibles protagonistes.

La cafeteria Slàvia, de les Borges Blanques, va penjar ahir als seus perfils de les xarxes socials un missatge en què anunciava una festa amb motiu del 30è aniversari del local. El missatge no concretava dia ni cartell, cosa que es farà properament, però incloïa una imatge que, per l’estil gràfic, remet a la portada del disc “Go”, del grup Dusminguet, formació de referència en el panorama català del mestissatge i la rumba que va plegar veles l’any 2004.

El missatge de l’Slàvia, a més, incorpora una única frase: “Per la Via 1, andana 3: tren amb destinació Postrof. Fa parada on li dona la gana. Dusminguet se'n va i no sap quan tornarà, ni si tornarà”. És la mateixa frase amb què l’any 2004 es comunicava internament la decisió de dissoldre Dusminguet, segons explicava un article de Vilaweb. L’especulació amb la possible presència a les Borges de l’històric grup vallesà es reforça encara més amb la menció que l’Slàvia fa a Joan Garriga, exlíder del grup, que ha actuat en nombroses ocasions a la cafeteria però en formats diferents.

Es preveu que demà dimarts, l’Slàvia doni més detalls de tot plegat. De moment, el missatge d’ahir s’ha convertit en poques hores en un dels que més interaccions ha rebut, i molts seguidors s’han entusiasmat amb un possible retorn de Dusminguet.