GASTRONOMIA
- Redacció / La Pobla de Cérvoles

Un vi de Mas Blanch i Jové guanya el premi 'Best in Class' com a millor garnatxa blanca d'Espanya

El Troballa Blanca 2022 rep el reconeixement de la Guia Wine Up, en uns premis celebrats aquest mes de març a Albacete.

El vi Troballa Blanca 2022, elaborat pel celler Mas Blanch i Jové, de la Pobla de Cérvoles, ha estat guardonat amb el premi "Best in Class", atorgat per la Guia Wine Up, reconeixement que consagra el Troballa Blanca com la millor garnatxa blanca d'Espanya, segons el veredicte d'aquesta guia.

La Guia Wine Up, basada en tastos a cegues, ha presentat recentment la seva 22a edició, per a la qual s’han avaluat més de 800 vins monovarietals, dels quals se’n publiquen només els que es consideren millors, i el Troballa Blanca 2022 s'ha erigit com a guanyador en la categoria de garnatxa blanca. Els premis es van lliurar a Albacete el passat 5 de març, en un esdeveniment que va reunir als principals agents del sector vitivinícola espanyol.

No és la primera vegada que el Troballa Blanca aconsegueix un reconeixement destacat. L’any 2022, la destacada publicació anglesa Decanter va valorar el Troballa blanca 2019 amb 93/100 punts i la va incloure al Top 20 de vins blancs fets amb varietats autòctones. A més, la guia Wine Enthusiast va valorar l'anyada 2021 d'aquest vi amb 92 punts, igual que Hudin.

El Troballa Blanca és un vi ecològic i vegà elaborat amb garnatxa blanca collida manualment a la Vinya dels Artistes, situada a uns 700 metres d’altitud. Segons els responsables de Mas Blanch i Jové, la seva fermentació parcial amb les pells, utilitzant només llevats indígenes, i la criança durant sis mesos en ous de ciment i de granit li confereixen “un caràcter distintiu i una complexitat aromàtica excepcional”.