- Redacció

Toni Manzano, premiat per la indústria farmacèutica

L’expert en aplicació de la intel·ligència artificial en el procés de fabricació de medicaments fa quatre anys que viu a Vinaixa.

Manzano (al mig), al recollir el guardó.

Toni Manzano, resident a Vinaixa, va rebre el passat 24 de març, a Los Angeles (Estats Units d’Amèrica), el premi Distinguished Service de l'Associació de Medicaments Parenterals (PDA), per les seves aportacions destinades a aprofitar el potencial de les tecnologies digitals, especialment les aplicacions d'intel·ligència artificial, “per revolucionar processos i millorar resultats en el sector farmacèutic”. Manzano va rebre un dels set premis Distinguished Service, amb què la PDA reconeix les contribucions excepcionals a la innovació i a l'excel·lència en la fabricació de medicaments i la tecnologia sanitària.

Manzano (Madrid, 1971, va estudiar astrofísica però es va acabar dedicant a la intel·ligència artificial. Amb dos socis més va fundar l’empresa Aizon, a Silicon Valley, centrada en la indústria farmacèutica. Fa quatre anys que viu de manera permanent a Vinaixa, on fins llavors havia estiuejat durant 20 anys i s’ha implicat en diverses iniciatives locals. Fa classes a universitats i és un dels experts a les Nacions Unides en intel·ligència artificial, a més de membre del consell assessor de la Parenteral Drug Association.