- Redacció / Les Borges Blanques

La Generalitat guardona la borgenca Roser Vila amb la medalla President Macià

És directora general de la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques. Hi va entrar a treballar quan tenia 16 anys i enguany en farà 50 que hi és.

El govern de la Generalitat va fer públics ahir els noms de les dinou persones a qui ha decidit concedir la Medalla al treball president Macià 2023 i les cinc entitats que rebran la Placa al treball President Macià. Entre les primeres hi ha Roser Vila Baró, de les Borges Blanques, actual directora general de la cooperativa Sant Isidre de la localitat, on va entrar el 1974, quan tenia 16 anys, com a auxiliar administrativa. Fins el 1993 es va dedicar professionalment a conèixer tot el funcionament de la cooperativa i a modernitzar-ne els sectors i seccions, fins al punt que des del Consell Rector es va confiar en ella per iniciar, en aquella època, tota la tasca d'informatització. Enguany farà 50 anys que Vila forma part de la cooperativa.

La Medalla al treball president Macià s’atorga a les persones que, dins del món laboral, hagin destacat per les seves qualitats, mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals. Així mateix, la Placa president Macià premia les empreses o organitzacions que hagin destacat en alguna d'aquestes categories: foment de la creació d'empreses i de l'ocupació de qualitat; responsabilitat social i corporativa; igualtat d'oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar i corresponsabilitat entre dones i homes dels treballs de mercat i domèstic i de cura de persones. Les medalles i plaques al treball president Macià es van crear l'any 1938 i són obertes a qualsevol persona o entitat.

L’any 2018 va rebre la medalla Joan Segura, de Maials, que havia sigut president de la DOP Garrigues durant 23 anys i membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Anteriorment, el 2013, la va rebre Ramon Aymerich, que aleshores tenia 89 anys i havia estat gerent de la cooperativa La Borgenca durant 55 anys. El 2003 es va atorgar el guardó al cervianenc Josep M. Rubió Perramon i al junedenc Josep M. Solé Farran.