OLI
- Redacció

Premiats sis olis garriguencs

Terrall, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges, guanya per primera vegada la medalla d’or al concurs de Nova York. 

El prestigiós concurs d’olis d’oliva que se celebra anualment a Nova York ha donat a conèixer els guanyadors de l’edició d’enguany. Entre aquests, l’oli Terrall, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, ha estat reconegut amb la medalla d’or, la primera que obté en aquest certamen, considerat com la guia autoritzada dels millors olis del món.

Al mateix concurs, l’oli Les Cabanes - Taste of Earth, de la cooperativa Sant Isidre de Juncosa, ha rebut la medalla de plata. Les Cabanes ja és un veterà de la cita novaiorquesa, on els anys 2019, 2020, 2021 i 2023 va obtenir la medalla d’or. També ha estat reconegut amb la medalla de plata l’oli Cosmos, de l’empresa familiar Les Cometes, un oli biodinàmic de principis de temporada (octubre).

D’altra banda, aquests dies també s’han fet públics els premis de l'Escuela Superior de Aceite de Oliva (ESAO), amb seu a València, i l’oli 1921, de la cooperativa de Bellaguarda, ha estat escollit com el segon millor verge extra de les cooperatives catalanes. En aquesta mateixa categoria, Les Cabanes - Taste of Earth, de Juncosa, ha quedat tercer, mentre que en la categoria de productors particulars de Catalunya, l’oli Albium, del molí del mateix nom de l’Albi, ha obtingut la tercera posició. L’oli Oleum Flumen, elaborat al mateix molí albinenc, ha estat finalista.