SERVEIS
- ACN/Redacció / Les Borges Blanques , Torregrossa

Una avaria de Movistar deixa part de les Garrigues sense Internet ni telèfon fix des d'ahir a la tarda

Sobretot a usuaris de les Borges Blanques, Juneda i Torregrossa. A altres municipis de la comarca, aquesta vegada no s’hi ha notat tant, ja que molts veïns ja no tenen Movistar precisament per les deficiències de cobertura de la companyia.

Una avaria per un incendi en unes instal·lacions de la xarxa de fibra òptica a Lleida ha deixat sense telefonia fixa ni internet a clients de diferents municipis, entre els quals les Borges Blanques, Juneda i Torregrossa, que des d'ahir a la tarda estan sense servei, amb els inconvenients que això suposa tant a nivell domèstic com laboral (aquest mateix mitjà, per exemple, està tenint dificultats per treballar amb normalitat). A l’Albagés tampoc funcionen les xarxes de fibra pública ni la cobertura de Movistar. 

Tant l’ajuntament de Torregrossa com el de les Borges han difós notes informatives sobre la incidència i el de les Borges afegeix que si els afectats volen presentar una queixa, ho facin a través del Servei d'Atenció al Client de l'operador, quan es restableixi el servei, amb els codis d'incidència INC 0027809406 o INC 0027809482. Igualment, recorden l'opció d'acudir a l'Oficina d'informació al consumidor del Consell Comarcal. D'altra banda, Protecció Civil ha activat aquest migdia el pla Procicat en fase de prealerta arran de la incidència i al vespre s’informava que la recuperacio seria progressiva, sense data pel restabliment total.

A molts altres municipis garriguencs, en canvi, aquesta vegada l'avaria no s'hi ha notat, ja que precisament les deficiències de cobertura de Movistar fan que molts usuaris tinguin contractat el servei amb altres companyies i xarxes, que no s'han vist afectades. Segons el diari Segre, l’avaria sí que ha fet caure el servei a poblacions del Segrià com Lleida, Artesa i Puigverd, així com a Miralcamp, Mollerussa i Cervera.

Segons els Mossos d'Esquadra, la companyia Telefònica encara no ha presentat cap denuncia en relació a la incidència i, per tant, no han començat a investigar els fets. En qualsevol cas, hi ha constància de dos fets relacionats amb la caiguda d'Internet i telefonia a la zona afectada. Una es va situar als afores de Lleida a l'entorn de la carretera LL-11, en una instal·lació subterrània que es va incendiar, i l'altra en una altra instal·lació a Bell-lloc d'Urgell. La policia desconeix si es tracta d'un sabotatge, un robatori fallit o una avaria.