COMERÇ
- Redacció / Alcanó , Alfés

Deu micropobles volen crear un ‘Amazon local’ amb les botigues com a centre d’intercanvi

Volen instal·lar tauletes a les botigues que permetin fer créixer l'estoc dels establiments amb productes procedents d'elaboradors de la zona. Aquests dispositius també inclouran serveis. D'aquesta manera, els veïns podran trobar-hi més oferta.

Ajuntament de Torrebesses, un dels implicats i impulsors(Foto: Arxiu)

Deu micropobles de la comarca del Segrià, entre els quals un bon grapat de les Garrigues Històriques, com Alfés, Alcanó, Sarroca, Torrebesses i Llardecans estan impulsant el projecte "Al poble hi ha de tot" que busca potenciar el comerç local, reforçar els productors i també augmentar els serveis.

La idea principal és instal·lar tauletes a les botigues que permetin fer créixer l'estoc dels establiments amb productes procedents d'elaboradors de la zona. Aquests dispositius també inclouran serveis. D'aquesta manera, els veïns podran trobar-hi més oferta i s'ampliarà les opcions existents.

En aquests moments, el projecte s’està presentant als municipis i als productors. A l’abril es va fer una sessió informativa a Alcanó i darrerament, el divendres 10 de maig, en va tenir lloc una a Llardecans. També s’està desenvolupant la plataforma que ha de permetre aglutinar els productes i serveis. L’alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, espera que el projecte “Al poble hi ha de tot” es pugui iniciar a la tardor.