SUCCESSOS
- Premsa Comarcal / Les Borges Blanques

Una dona s'intenta treure la vida a les Borges

Els fets han ocorregut aquest matí al bloc de l’avinguda Santiago Rusiñol, on ahir Endesa va tallar la llum a quasi tots els habitatges, molts dels quals ocupats de forma irregular.

Moment en què els Mossos subjecten la persona afectada.

Aquest dimecres, a quarts d’11 del matí, una dona ha pujat al tercer pis d’un edifici de les Borges Blanques i s’ha agafat a la barana per la part exterior, amb la intenció de precipitar-se al carrer. Els fets han tingut lloc al bloc de pisos de l’avinguda Santiago Rusiñol, on des de primera hora del matí hi havia un dispositiu de Mossos d’Esquadra que, segons fonts policials, hi era per vigilar que els veïns no punxessin la llum després que ahir Endesa tallés el subministrament a quasi tots els habitatges del bloc, molts dels quals estan ocupats de forma irregular. Davant la situació, els agents han pujat ràpid a la terrassa on hi havia la dona i l’han pogut subjectar pràcticament al vol i treure de perill. Després ha sigut atesa per una ambulància. Aquest no era el primer episodi d’aquest tipus que últimament ha patit l’afectada.

Part dels inquilins de l’immoble denuncien l’accés que va quedar obert ahir al tercer pis arran de l’operació policial associada al tall de llum, mentre que des de Mossos s’explica que es va obrir l’accés per tal que els agents que intervenien en el dispositiu quedessin a resguard del possible llançaments d’objectes.

En declaracions a SomGarrigues, part dels veïns es queixen dels problemes que suposa no tenir electricitat, especialment pel que fa als infants i persones grans, i expliquen que alguns necessiten connectar aparells de respiració assistida. “No podem escalfar els biberons, la canalla no es pot rentar, no pot menjar calent, hi ha gent diabètica que necessita tenir la insulina a la nevera, altres hem hagut de llançar el menjar que havíem comprat”, lamenten. Alguns asseguren estar pagant lloguer del pis i haver demanat comptador de la llum “però no volen vindre a posar-lo”, diuen.

Altres assenyalen la propietat de l’edifici: “haurien d’oferir un contracte de lloguer i qui no pagui, al carrer, però la situació d’ara és insostenible i algun dia passarà una desgràcia”. “Si no posen els pisos a lloguer, sempre hi haurà problemes”, afegeix un altre.

En els últims mesos, a les Borges hi ha malestar per l’arribada d’un nou contingent al bloc en qüestió. Algun dels arribats, però, lamenta que “se’ns culpa de tot, cada vegada que hi ha un robatori al poble se’ns assenyala sense cap prova”, i expliquen que si han vingut aquí és perquè han hagut de fugir d’amenaces greus. “Per culpa d’uns, ho paguem tots”, conclouen.