ASSOCIACIONISME, COMERÇ
- Redacció / Torregrossa

Neix una associació de comerços i empreses a Torregrossa

L’entitat tindrà una paradeta a la Festa del Pou Bo del 9 de juny i posteriorment convocarà una reunió per presentar el projecte. Enfortir el comerç i l’economia local, entre els objectius.

(foto: arxiu)

Sota el nom de Torregrossa es Mou neix la primera associació de comerciants i empresaris d'aquest municipi. El grup impulsor ja té els estatuts fets i aprovats, un logo creat, ha obert perfils a xarxes socials (Facebook i Instagram), ha editat un fulletó informatiu i ja només queden uns últims tràmits administratius i establir les quotes de soci. El 9 de juny, en el marc de la Festa del Pou Bo, es farà una paradeta per donar a conèixer el projecte i, a partir d'aquí, es convocarà una reunió oberta per sumar socis a l'entitat.

"L'objectiu és donar una mica de vida al poble", explica Jacint Bordalba, president de l'associació. "Torregrossa està molt ben comunicada, és molt de pas, i això ho tenim desaprofitat, hauríem d'aconseguir que aquell que hi passa pensi: ja que passo, m'aturo a buscar tal cosa o tal altra", afegeix. Enfortir el comerç, promoure l'economia local, treballar la innovació, millorar la imatge del poble, oferir formació i guanyar visibilitat són alguns dels conceptes que té al cap el grup impulsor.

Antecedents
El propòsit de crear una associació de comerciants i empresaris sorgeix, d'una banda, de la necessitat de coordinació entre establiments -recomanada per Mossos d'Esquadra- de cara a intercanviar informació i, de l'altra, de la campanya impulsada l'hivern passat entre l'ajuntament i diversos comerços per incentivar les compres nadalenques al municipi, amb el lema "Jo em quedo a Torregrossa". Hi van participar 22 establiments, que van sortejar quatre premis de 100 euros