SUCCESSOS
- Redacció / Les Borges Blanques

Nou intent d'ocupació en uns pisos de les Borges

La policia va expulsar el diumenge al vespre un grup de persones d’un immoble de l’avinguda Francesc Macià. 

Intervenció policial ahir a l'immoble de l'avinguda Francesc Macià.

El diumenge al vespre, la policia va expulsar un grup d’almenys mitja dotzena de persones que havia entrat a un bloc de pisos de l’avinguda Francesc Macià de les Borges Blanques. Els mateixos implicats asseguren que hi eren des de divendres i defensen que per això no se’ls podia fer fora, però fonts policials consideren que aquesta seqüència és inviable. 

Dotacions de Policia Local i Mossos d’Esquadra van fer cap el diumenge a l’immoble de l’avinguda Francesc Macià i van procedir al desallotjament, a més d’obrir les corresponents diligències penals. Els ocupants afirmen que van ser ells els qui van alertar per telèfon els agents al veure que se’ls tancava dins de l’immoble. Uns minuts abans, però, la Policia ja havia estat avisada per altres vies. 

Posteriorment al desallotjament, es van bolcar contenidors de la brossa al mig del carrer la Font, prop de l’avinguda Santiago Rusiñol. Per evitar incidents viaris, la Policia Local va tallar el trànsit a l’alçada de la Capella, la Cavalleria i el pont de la via fins que l’endemà al matí, poc abans de les vuit, es va poder restablir la circulació.

Intent previ fa un any
El bloc que el diumenge es va intentar ocupar ja va ser objecte d’un altre intent just ara fa un any. Aleshores, els intrusos ja s’havien instal·lat i canviat el pany. La propietat va posar una denúncia per usurpació i la Policia Local va fer vigilància permanent a la zona per evitar la reproducció d’un nou focus de conflictivitat social. La propietat també va contractar vigilància privada a partir de la segona nit, fins que, finalment, els ocupants van abandonar el pis, que no tenia aigua ni llum.