DRETS
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges celebra la primera setmana de l'orgull LGBTI

Els actes comencen aquest dissabte i duraran fins el 29 de juny. L’artista Ivonne Navarro, censurada per l’ajuntament de Ripoll, pintarà una caravana pedagògica.

Lectura del manifest del 28-J l'any passat. (foto: X. Minguella)

L'Ajuntament de les Borges Blanques, l'Ateneu Popular Garriguenc, el Servei d'Atenció Integral (SAI) LGBTI del Consell Comarcal i les entitats Histèriques de Juneda i Orgull Garrigues, que vol afavorir la creació d'un grup de suport i reivindicació del col·lectiu, impulsen la primera setmana de l'Orgull Garriguenc a les Borges entre els dies 22 i 29 de juny. 

Els actes s'iniciaran el dissabte 22 amb l'artista Ivonne Navarro, censurada per l'ajuntament d'extrema dreta de Ripoll, que pintarà una caravana amb missatges feministes i de reclam d'igualtat de drets. El 25, l'Ajuntament hissarà la bandera LGTBIQ+ i el dijous 27, Victoria Monique La Barbie Calva parlarà d'identitats amb Noel Pons, d'Histèriques, i amb una representant de la xarxa SAI.

El divendres 28 de juny, el Dia de l'Orgull, es llegirà un manifest i es presentarà la caravana Arrelvan, que servirà com a espai de sensibilització, punt lila i biblioteca, i que serà itinerant durant tot l'any, per abordar diverses causes i reivindicacions. La jornada clourà amb sopar i concerts. El 29, hi haurà contes, una xerrada sobre l'exili per motius d'orientació sexual o identitat de gènere i cinema.