CULTURA
- Les Borges Blanques

Visites escolars a l’Espai Macià i xerrada sobre Joan Maragall


L’Espai Macià acull aquest matí un grup d’escolars de les Borges Blanques. Es tracta dels estudiants de 3er, 4t i 5è de primària del Col·legi Joan XXIII i el Col·legi Montserrat que faran una visita teatralitzada per tal de donar a conèixer la figura i el llegat de Francesc Macià a les generacions més joves. A més, comptaran amb l’experiència de l’historiador Manel Giné, de les Borges Blanques, que els podrà explicar la vida a l’època de Macià.

D’altra banda, avui mateix, al vespre, s’ha convocat una xerrada a càrrec del Doctor Pere Lluís Font al voltant de la figura de Joan Maragall sota el títol Joan Maragall, cent anys després: la llengua i la pàtria.

El professor Pere Lluís Font, emèrit de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Doctor Honoris Causa de la Universitat de Lleida, membre de l’ Institut d’Estudis Catalans i Vicepresident de la Fundació Joan Maragall, serà l’encarregat de reflexionar sobre la relació que estableix Maragall entre la llengua catalana i el tret identificador fonamental de la nació catalana. Tot i que ja fa cent anys de la mort de Joan Maragall, la seva poesia i les seves reflexions sobre la llengua i la pàtria catalana tenen plena vigència. Tant és així, que bona part del catalanisme modern poua en les seves idees i textos.