CULTURA
- Castelldans , Juneda

Juneda i Castelldans ofereixen serveis de biblioteca a la piscina

Amb l’arribada de l’estiu, i especialment la calor, les biblioteques registren menys afluència de visitants. Per fer arribar els llibres a aquests “desapareguts lectors”, la biblioteca es trasllada un any més a les instal·lacions de les piscines. És el que es coneix com bibliopiscina. Aquest estiu, són dotze els municipis de la província de Lleida que participen d’aquesta iniciativa. Entre ells, dos de la comarca de les Garrigues: Juneda i Castelldans. L’objectiu és potenciar la lectura entre els banyistes que poden triar entre una amplia i variada oferta de novel·les, contes infantils i publicacions periòdiques.


El funcionament és exactament el mateix que a la biblioteca. Els banyistes poden consultar els exemplars de forma gratuïta mentre són a la piscina i si un usuari vol quedar-se un llibre durant uns dies, necessita disposar o fer-se el carnet de bibliotecari.


En total, a Catalunya són 79 municipis que disposen d’aquest servei, impulsat pel departament de Cultura. Aquests 79 serveis se sumen al que ofereixen les 336 biblioteques i 11 bibliobusos que hi ha a Catalunya i que l’any passat van rebre més de 23 milions de visites.
Els municipis que disposen d’aquest servei, la seua localització exacta i els horaris d’atenció al públic es poden consultar al portal de les biblioteques públiques de Catalunya.