La Mostra Gastronòmica de les Garrigues va tancar oficialment la seva 30a edició aquest mes de desembre amb prop de 1.500 menús servits. Això suposa gairebé 200 comensals més que el 2023 i la xifra més elevada des del 2020, l'any de la pandèmia de la Covid-19. Abans, s'havien assolit les xifres de gairebé 2.000 persones el 2017, que va ser la mes alta de totes, d'unes 1.700 el 2018, i de més de 1650 el 2018.
Dos factors han influït en l'increment de participants en aquest esdeveniment. D'una banda, la recuperació de locals inscrits, que finalment va ser de vuit. El 2023, s'havia registrat el nombre més baix d'establiments, que va ser de cinc. La segona raó és l'ampliació d'uns dies més per aprofitar l'oferta de menús de la Mostra, atesa l'alta demanda. Des del Consell Comarcal de les Garrigues creuen que aquesta petita pròrroga permetrà assolir a la xifra dels 1.500 clients.
L'acte de cloenda va tenir lloc ahir, dilluns, al Cafè Terrall Restaurant de les Borges Blanques i va reunir els restauradors participants, representants del món municipal de la comarca i el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre. El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, va destacar que "l'èxit d'aquesta edició posa en relleu l'esforç dels restauradors i el potencial gastronòmic del nostre territori, amb l'oli d'oliva verge extra com a protagonista".
En aquesta edició hi han participat vuit restaurants: Ca la Margarida (l'Albi), Cafè Terrall Restaurant (les Borges Blanques), Restaurant Hostal Benet (les Borges Blanques), Masia Les Garrigues (les Borges Blanques), Els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues), El Sindicat de Tarrés (Tarrés), Les Cuines de la Llena (la Pobla de Cérvoles) i El 9 Syrah (les Borges Blanques).