El dimecres 1 d'octubre les Borges Blanques acollirà el segon Fòrum de l'oli d'oliva verge extra de Catalunya (FOOVE), l'espai de debat estratègic impulsat per l'Ajuntament i el Departament d'Agricultura, i que s'emmarca en l'agenda anual per consolidar la capital de les Garrigues com a capital del sector.
Les jornades comptaran amb quatre taules rodones, dedicades a la identitat i memòria del paisatge, la seva governança, la interpretació i promoció d'aquest i el paper dels conreus en el context d'emergència climàtica.
L'alcalde de les Borges, Josep Farran, apuntava en la presentació del FOOVE "la necessitat de combinar la sostenibilitat financera de les explotacions amb la sostenibilitat agroecològica i la biodiversitat". El director general d'Empreses Agroalimentàries, Joan Gòdia, va recordar que al Pla d'acció per al sector de l'oli d'oliva de Catalunya ja hi apareixia aquest interès pels serveis agroecosistèmics i la seva resiliència.
La Nit de l'Oli amb els premis als millors olis, serà el 13 de desembre a les Borges.