Aquest diumenge, 14 de desembre, té lloc al Soleràs la Festa de l’Oli Nou. Amb la cooperativa com a epicentre, hi haurà esmorzar popular, visita guiada al molí a càrrec dels moliners i la possibilitat de fer un tast d’olis amb Josep Maria Preixens, membre del Panell de Tast Oficial de Catalunya.
A finals de novembre, la cooperativa del Soleràs va ser escenari d’un dels quatre esdeveniments de la iniciativa “Entre molins”, amb què quatre molins d'oli de les Garrigues Altes es convertien en restaurants efímers. Cada molí acollia un dinar exclusiu a les seves instal·lacions, que en el cas del Soleràs el va fer l’Arrosseria X No Rules.
La Festa de l’Oli Nou arriba després que el cap de setmana passat se celebressin les de Castelldans, Cervià i l’Espluga Calba, i serà la que tancarà l’any. Fins el tercer cap de setmana de gener no hi haurà una nova cita, la Fira de l’Oli de les Borges Blanques, on s’apleguen desenes d’elaboradors de la comarca i altres indrets del país. La capital comarcal acull aquest dissabte, precisament, la gala d’entrega dels Premis Nacionals dels Millors Olis Verge Extra, organitzats pel Departament d’Agricultura.