COMARCA
- El Soleràs

Els bombers apaguen dos petits incendis al Soleràs

Foto d'arxiu.

Un incendi ha cremat aquest dimecres una hectàrea de vegetació agrícola al terme municipal del Soleràs, en concret a la serra del cementiri, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Fins al lloc de l'incendi, s’hi van desplaçar vuit dotacions dels bombers. L’avís d’una columna de fum a la zona es va rebre a les 12.23 hores. A les 13.51 l’incendi es va donar per controlat i a les 16.10 per extingit, tot i que algunes dotacions es van quedar a remullar la zona dins a les 19.45 quan es va donar per acats els treballs.

D’altra banda, a les 19.09 hores es va rebre un nou avís d’incendi al Soleràs a la carretera C-233 al punt quilòmetric 33-34. En aquesta ocasió van ser 120 metres quadrats els afectats per l’incendi. Es tractava de restes vegetals que fumejaven i només va ser necessari el desplaçament d’una dotació per evitar que les flames es propaguessin.

Campanya forestal

Aquest dos ensurts arriben pocs dies després que el conseller d’interior, Felip Puig comparegués per presentar la campanya contra els incendis d’aquest estiu que compta amb un pressupost de 22’8 milions d’euros.

Enguany, el Cos de Bombers de la Generalitat disposa d’un total de 35 mitjans aeris per a aquesta campanya,un més que l’any passat.Per primera vegada el Departament d’Interior podrà seguir de forma exhaustiva l’evolució dels incendis forestals des d’una càmera de vídeo d’altes prestacions ubicada a un dels helicòpters. Aquesta càmera permetrà als centres de comandament i coordinació dels Bombers instal·lats sobre el terreny tenir en directe una visió aèria dels incendis.

D’altra banda, per a aquesta campanya també es disposarà de 4 pilots d’aeronaus més per poder disminuir els possibles temps de les aturades tècniques reglamentàries dels aparells. Enguany, el Cos de Bombers de la Generalitat farà front a la Campanya Forestal amb un total de 6.542 efectius, dels quals 1.037 han estat exclusivament contractats per reforçar i ampliar durant els mesos d’estiu la dotació permanent. A més, el dispositiu habitual ve reforçat per la incorporació de 177 aspirants a Bombers que es distribuiran per diversos parcs de Bombers.

A més, els Bombers disposaran de 64 punts de guaita distribuïts per tot el territori català per tal de vigilar les zones forestals i alertar els cossos d’emergència en cas d’un incendi.