COMARCA
- L'Espluga Calba

L’Ajuntament de l’Espluga Calba renuncia a cobrar indemnitzacions i encara arrossega un deute de 410.000 euros

Imatge d'arxiu d'una sessió plenaria de la passada legislatura

En el ple del cartipàs celebrat el passat 27 de juny es va aprovar per unanimitat no cobrar cap tipus d’indemnització per assistència a plens, comissions, reunions o juntes de govern, tant els regidors com l’alcalde, del grup de govern (GREC-AM). Així, només es cobraran els quilometratges i les despeses generades en els viatges que es realitzin per les gestions de l’ajuntament. En concret es va aprovar amb els sis vots a favor dels republicans. El regidor convergent no va comparèixer a la sessió.

Segons ha manifestat l’alcalde de l’Espluga Calba, Josep Cunillera, la passada legislatura es van fixar els preus de les indemnitzacions, però “degut a la situació econòmica en la que ens varem trobar el 2007 al entrar a l’ajuntament, que arrossegava en aquell moment un deute de 540.000 €, durant tota la legislatura ni els regidors ni l’alcalde ja no vam cobrar mai per cap de les indemnitzacions fixades”.

“En aquesta nova legislatura, que “comença amb un deute encara de 410.000 € i unes perspectives econòmiques pitjors que al 2007, ja es va decidir no fixar-les en el Cartipàs municipal” ha afegit el primer edil.