CULTURA
- La Pobla de Cérvoles

Unes 400 persones es reuneixen a Mas Blanch i Jové en la segona edició de la Vinya dels Artistes

Guinovart fa quatre anys, un dia de primavera, es va imaginar un espai obert al vent on diferents artistes poguessin marcar el paisatge amb el seu propi llenguatge: una sala d’exposicions a l’aire lliure que anés creixent junt amb la vinya. I així es va engendrar el projecte. L’any passat amb l’any 0 dedicat a Guinovart, el Celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles va inaugurar el projecte de la Vinya dels Artistes.

Enguany el celler continua amb la seva aposta per l’art amb una magistral creació del reconegut músic i compositor Carles Santos, un espectacle sota el títol “Vi sonor” conduit per l’actriu Pepa López, que aconsegueix atraure més de 400 persones.

De la mà del Cor Eurídice de les Borges Blanques, els assistents van iniciar un viatge cronòlogic a través de la història de la música: Scarlatti, Beethoven, Chopin, Debussy, Pierre Boulez, Bach, etc. El conegut cuiner Dani Aixelà va crear un menú especial adaptat a cada composició musical, estudiant els diferents ingredients culinaris que corresponen a cada època (Barroc, Romanticisme, Impressionisme, segle XX i l’època actual). L’espectacle va oferir una degustació maridada amb la música i els vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu del celler Mas Blanch i Jové.

Ara ja es pot visitar “La Sargantaneta”, l’escultura que Carles Santos ha deixat com a testimoni del seu pas per “La Vinya dels Artistes”. Cal recordar que de la primera edició hi ha l’escultura dedicada a Guinovart, “L’orgue de Camp”.

Mas Blanch i Jové és un celler que des dels seus inicis ha destacat per vincular d’una forma continuada terra i art i per la qualitat dels seus productes. Des dels seus inicis els vins del celler han rebut el reconeixement dels més prestigiosos crítics nacionals (Peñín, Proensa, etc.) i internacionals (Robert Parker). I recentment, els seu vi Saó Abrivat ha estat guardonat amb una medalla de Bronze pel Decanter World Wine Awards i una medalla de Plata pel Concours Mondiel de Bruxelles, i el Saó Expressiu ha estat distingit amb una medalla de Plata pel Decanter World Wine Awards i d’Or pel Concours Mondiel de Bruxelles.