COMARCA
- Aspa

El president de la Diputació de Lleida visita les obres de la variant d’Aspa

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha fet aquest dilluns una visita a les obres de millora de la variant d’Aspa, una carretera molt important per la població, ja que permetrà reduir la circulació de vehicles pel centre del poble. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa d’Aspa, Maria Josep Invernón, i el gerent de l’empresa encarregada de les obres Àrids Romà, Marcel Romà. El pressupost d’execució és de 739.844,75 euros.

Els treballs de millora, que es van iniciar a finals de l’any passat, inclouen el condicionament, millora i eixample de la carretera LV-7021 d’Artesa de Lleida al Cogul, al tram corresponent entre Aspa i el Cogul. El tram de carretera projectat passa pel nord del municipi d’Aspa i abandona el traçat actual que travessa el poble. Es fa un nou traçat en variant de 1.200 metres i s’enllaça a l’entrada i sortida del poble amb la carretera existent amb interseccions tipus T.

Les obres inclouen la construcció d’un terraplè de 24.020 metres cúbics per construir la calçada de 1.200 metres de longitud i una amplada de 7 metres, que permet l’enllaç nord i sud d’Aspa als punts quilomètrics 0+320 i 0+870 respectivament.

També està prevista la construcció de cunetes laterals en terra en forma de “V“ i passos sobre la cuneta d’accés als camins adjacents, així com tota la senyalització vertical i horitzontal. El termini d’execució de les obres d’aquesta carretera és de 12 mesos.