COMARCA
- La Granadella

Més de 300 dones es reuneixen a la trobada comarcal a la Granadella

Més de 300 persones es van aplegar a la Granadella el passat 2 de juliol per celebrar la cinquena edició de la trobada comarcal de dones que organitza la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues.

L’acte inaugural va comptar amb la presència de l’alcalde de la Granadella, Carles Gibert; l’encara president del Consell Comarcal, Josep Lluís Balsells; la presidenta de la Federació, Tere Garsaball; la presidenta de l’Associació de Dones El Roure, Roser Cervelló, i la coordinadora de la seu territorial de l’Institut Català de les Dones a Lleida, Carme Castelló.

Sota el títol Les dones també fem la història va ser una jornada de recreació històrica que va girar al voltant del darrer llibre d’Assumpta Montellà, Pa, crosta i molla. Així, després de la xerrada que va oferir l’escriptora, es va representar una obra de teatre inspirada en el llibre. De fet, incloïa escenes de l’obra barrejades amb un muntatge audiovisual.

Tal com explica Garsaball, des de la Federació es va fer una crida a dones d’arreu de la comarca per fer d’actrius per un dia. D’aquesta manera, 27 dones van recrear la Guerra Civil a les Garrigues. Val a dir que va ser un espectacle molt emotiu i molt aplaudit per la gent que omplia la sala. En acabar, es va fer entrega d’una placa commemorativa a les 13 dones protagonistes del llibre (a elles o als seus familiars, ja que 8 no van assistir-hi per problemes de salut). També va rebre un homentage, l’autora, Assumpta Montellà, i l’Alexandra, una noia de 17 anys i estudiant de l’IES de les Borges, que sempre la va acompanyar en els seus viatges.

Així mateix, totes les associacions de dones es van unir per fer un homentage a Tere Garsaball, presidenta de la Federació. El dinar, l’escala en hi-fi i el taller de danses populars a càrrec de Celina van posar punt i final a la jornada festiva.