CULTURA
- Les Borges Blanques

L’Obra Social ”la Caixa” organitza a les Borges dos concerts dintre del cicle DIVERSONS

Habana con Kola. FOTO: Obra Social "la Caixa"

L’Obra Social ”la Caixa” organitza a Les Borges Blanques dos concerts del programa DIVERSONS a càrrec dels grups Habana con Kola i Rosa Sánchez, una iniciativa que reuneix, des del 2005, músics i conjunts que interpreten música d’arrel o d’inspiració tradicional dels seus països d’origen respectius.Així, els concerts se celebraran de manera gratuïta el dissabte 23 de juliol a les 22:00 hores i el diumenge 24, a les 20:00 hores, als Jardins del Terrall (davant la biblioteca).

Plataforma de llançament a les seves carreres musicals

L’Obra Social “la Caixa” ofereix amb aquesta iniciativa les eines necessàries per tal que un grup de música que inicia la seva trajectòria es professionalitzi: formació tècnica, musical, nocions administratives i remuneració dels concerts. Alguns dels grups que han participat en altres edicions ja formen part de les programacions més importants de músiques del món del nostre país.

Mitjançant aquest projecte, l’Obra Social ”la Caixa” impulsa la difusió i la promoció de músiques del món, a través de les quals, ens apropen a diferents espais per a fomentar la integració i la convivència entre diferents cultures.

Des del seu naixement, ara ja fa set anys, el projecte ha portat a més de 200 ciutats espanyoles més de 600 concerts en viu davant de més de 200.000 espectadors. DIVERSONS ha donat a conèixer tradicions que van des de la música andina fins a l’Àfrica negra passant per la música dels Balcans. Cada any, l’Obra Social “la Caixa” obre una nova convocatòria perquè es puguin presentar les diverses propostes.