ECONOMIA
- L'Albagés

El conseller d'Agricultura visita la construcció del nou celler de Clos Pons a l'Albagés

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí ha visitat aquest dilluns les obres de construcció del nou celler de Clos Pons a l’Albagés. Pelegrí ha parlat del projecte vitivinícola de Clos Pons com un referent agroindustrial pel territori i ha remarcat la potencialitat de les Garrigues en cultius ecològics de qualitat.

El conseller, acompanyat pel director general d´Alimentació Qualitat i Indústria Agroalimentària, Domenec Vila, i pel director general del INCAVI, Jordi Bort, ha estat rebut per la família Pons a la seua arribada a L´Albagés. A la visita també hi ha estat present l’alcalde de l’Albagés, Albert Donés. Tots plegats han pogut observar les evolucions de la construcció del nou celler i de les 40 ha de vinya que Grup Pons té a la zona. Eduard Pons ha explicat les peculiaritats i l’evolució d’aquest nou projecte, que ja es tota una realitat dins la destacada trajectòria internacional de Grup Pons.

El Conseller ha conegut de primera mà el projecte. Clos Pons ha recuperat el cultiu de la vinya en aquesta zona de les Garrigues, perdut des de feia uns 150 anys., una demostració de les possibilitats d’aquest territori amb la utilització de les noves tecnologies i el reg de suport.

Josep Maria Pelegrí ha destacat la importància que té pel territori la exportació i la projecció internacional de les empreses catalanes. En aquest sentit ha reconegut la llarga trajectòria de Grup Pons amb presència en més de 100 països d’arreu del món.

En el marc de la visita, el conseller també ha pogut tastar els vins Clos Pons, guardonats recentment amb dues Medalles d’Or al Concurs Mundial de Bruseles. La qualitat i singularitat dels vins, identificats amb el territori i elaborats seguint els processos que marca l’agricultura ecològica, els ha fet valedors de nombrosos reconeixements a nivell internacional.