CULTURA
- La Floresta

Dotze artistes d'arreu de l'estat espanyol participaran a la II Biennal d'Escultura en Pedra

Foto d'arxiu de la passada edició.

Un total de 12 artistes vinguts d’arreu de l’Estat espanyol participaran en la segona edició de la Biennal d’Escultura en Pedra, que tindrà lloc al poble de la Floresta el proper 13 i 14 d’agost.

Durant aquestes dues jornades hauran de demostrar la seua destresa i habilitat a l’hora d’esculpir una obra. Tots partiran de la mateixa situació: una peça de pedra totalment escairada (arenosa de la Floresta) d’idèntiques dimensions. Sense l’ajut de cap eina neumàtica –només es podran esculpir les peces amb les eines manuals i amb l’ajuda de les radials– hauran d’aconseguir convertir el seu treball de dos dies en una petita i autèntica obra d’art que haurà de convèncer a un jurat format per persones vinculades al món de l'art:

Josep Àngel Corbella. President del jurat. Arquitecte i restaurador. És el responsable de les obres de restauració del castell de la Floresta

Jaume Salla. Secretari del jurat. Pintor i professor d'art

Daniel Gros Martín. Escultor en fusta. Tallista.

Montse Pons. Professora de Belles Arts.

Fèlix Martín. Mestre picapedrer

Cada participant rebrà un diploma-document acreditant la seua participació i els tres primers classificats rebran un premi en metàl·lic de 300, 200 i 100 euros, respectivament. També es preveu un accèssit, que serà atorgat mitjançant el vot popular. Les escultures seran propietat de l'organització i se'n podrà fer per tant un ús decoratiu, d'exposició permanent al poble de la Floresta, o bé en altres llocs on es cregui oportú. Així, les obres de la primera edició de la Biennal es van exposar l'any passat durant unes setmanes a la Biblioteca Pública de Lleida.

L’objectiu d’aquest certamen és donar a conèixer la qualitat de la pedra del país, així com promocionar aquest petit municipi de les Garrigues.